Koningspaar aangekomen in Griekenland voor driedaags staatsbezoek

© ANP

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn zondagavond aangekomen in Griekenland voor een driedaags staatsbezoek. Het paar landde rond 23.00 uur lokale tijd met het regeringstoestel, dat de koning zelf bestuurde, op de luchthaven van Athene.

Redactie

Het koningspaar werd ontvangen door onder anderen de Griekse minister van Buitenlandse Zaken Nikos Dendias, de ambassadeur van Nederland in Athene Susanna Terstal en de Griekse ambassadeur in Nederland Caterina Ghini. Minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken vloog ook mee met het koningspaar.

Het koningspaar begint maandagochtend in Athene aan het tweede staatsbezoek deze maand. Begin oktober waren koning Willem-Alexander en koningin Máxima op staatsbezoek aan Zweden. Het bezoek aan Griekenland werd twee keer uitgesteld: één keer vanwege de coronacrisis en één keer vanwege de oorlog in Oekraïne.

Op de planning staan onder meer een bezoek aan de Akropolis, het bezoeken van een ziekenhuis voor kinderen met kanker en gesprekken met vluchtelingen(kinderen). Woensdag, de laatste dag, brengt het paar door in Thessaloniki, de tweede stad van Griekenland.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws