Maasgouw zet bespaarcoaches in die inwoners helpen bezuinigen op energierekening

© ING Image

Maasbracht
Silke van Deelen

Inwoners van Maasgouw met een lager inkomen kunnen vanaf half november gratis hulp krijgen bij het verduurzamen van hun woning. Hiervoor zet de gemeente Maasgouw een bespaarcoach in die samen met de inwoners aan de slag gaat.

Vaak kunnen kleine energiebesparende maatregelen al helpen in het verminderen van het energieverbruik. De bespaarcoach gaat daarom het gesprek aan met inwoners om te informeren naar de mogelijkheden. Samen wordt er gekeken naar welke kleine energiebesparende maatregelen er mogelijk zijn en hoe energie kan worden bespaard. Ook wordt er bekeken of er andere kostenbesparende maatregelen mogelijk zijn en welke regelingen er kunnen worden getroffen. Dit doet de bespaarcoach aan de hand van de VoorzieningenWijzer. Deze online tool is recentelijk gelanceerd in de gemeente Maasgouw en kan inwoners met een lager inkomen ondersteunen bij het maken van bewuste keuzes en het beter benutten van voorzieningen.

Voor inwoners met een lager inkomen worden de energiebesparende materialen kosteloos geïnstalleerd door speciale ‘energie fixers’. De ‘energie fixers’ maken deel uit van het wijkteam van Maasgouw en zijn bekend in de gemeente. Inwoners die de energietoeslag al hebben ontvangen krijgen in november een uitnodiging voor een adviesgesprek met de bespaarcoach.

Inwoners die een afspraak willen maken met de bespaarcoach of willen kijken of ze in aanmerking komen, kunnen dat vanaf 1 december doen via www.gemeentemaasgouw.nl.

Meest gelezen

Maasgouw
  1. De artikels worden geladen...

Gemeenteberichten