OM legt Albert Verlinde boete op wegens smaad na MeToo-opmerking over Tan

Albert Verlinde.  © ANP / MMP

Albert Verlinde moet een geldboete betalen omdat hij de goede naam van Humberto Tan heeft aangetast. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag bekendgemaakt. De boete is de uitkomst van een besloten hoorzitting. Over de hoogte van de boete doet het OM geen mededelingen.

Redactie

Humberto Tan deed in januari 2022 aangifte nadat Verlinde hem op televisie zou hebben beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Dit gebeurde, volgens Tan, doordat zijn naam werd gelinkt aan de vermeende misstanden bij The Voice of Holland.

Lees ook: Humberto Tan na beschuldigingen Albert Verlinde: ’Pure smaad!’

Bereik

In de visie van het Openbaar Ministerie heeft Verlinde zich schuldig gemaakt aan smaad. De uitspraken die de presentator deed in de uitzending van Shownieuws op 16 januari 2022 zijn schadelijk voor de reputatie van Tan. Strafverzwarend is het enorme bereik dat de uitspraken hebben gehad, mede door de bekendheid van zowel Verlinde als Tan. Daarom legt het OM Verlinde een boete op.

Verlinde bood al meerdere malen zijn excuses aan voor de opmerkingen en is ondertussen niet meer werkzaam voor Shownieuws.

Verlinde laat bij monde van zijn advocaat weten dat hij de boete zal betalen. „Hoewel Verlinde en het OM van standpunt verschillen over de vraag of sprake is geweest van smaad, is Verlinde akkoord gegaan met de door het OM voorgestelde boete-afdoening”, staat in een verklaring. Daarin is ook te lezen dat de mediapersoonlijkheid zijn uitlatingen betreurt, maar ook de manier waarop die volgens hem vervolgens zijn uitvergroot. Verlinde bood al meerdere keren excuses aan voor zijn opmerkingen over Tan.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws