Vermist meisje (11) uit Soest in Bulgarije gevonden, vader opgepakt

De 11-jarige Melisa uit Soest die sinds dinsdag werd gezocht, is terecht. Het meisje is in Bulgarije ‘in goede gezondheid’ aangetroffen in aanwezigheid van haar vader. Hij is daarbij aangehouden, meldt de politie.

Redactie

Sinds de vermissing van de 11-jarige Melisa werd er door de politie een massale zoektocht op touw gezet. Vermoed werd dat de vader richting Turkije was gegaan met het meisje.

Internationaal werd daarom naar het tweetal uitgekeken en werden „alle mogelijke vluchtroutes in kaart gebracht”, aldus de politie. Grensposten werden geïnformeerd over de vermissing in Nederland.

Enorme opluchting

Alle inspanningen leidde bij de politie tot ‘een enorme opluchting’ toen het bericht kwam dat ze in aanwezigheid bleek te zijn van haar vader in een auto in Bulgarije. De vader is opgepakt. „Het meisje is ondergebracht bij Bulgaarse hulpverleningsinstanties en alles wordt in het werk gesteld om haar zo spoedig terug te brengen naar Nederland.”

Haar moeder is vanavond op de hoogte gesteld. „Ontzettend trots op iedereen die sinds dinsdag 1 november werkelijk alles in het werk stelde om het vermiste meisje te vinden”, laat een woordvoerder van de politie weten. „Al die inspanningen, en dat waren er heel erg veel, leidden tot een succesvolle interventie. Trots op mijn politie!”

Lees ook: Melisa (11) uit Soest voor laatst in Belgisch-Limburg gezien: ‘Daarna verdween ze spoorloos’

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws