Twee Nederlanders vast na nachtelijke explosie in Antwerpen

In de buurt van Breda zijn twee Nederlandse mannen van 22 en 27 jaar aangehouden in verband met een explosie in het Antwerpse district Wilrijk in België.

Redactie

Dat meldt het parket van Antwerpen. De mannen zaten in een auto met Nederlands kenteken die wegreed na de ontploffing, zo was te zien op camerabeelden.

Volgens het Antwerpse parket gooide iemand een explosief naar een woning in de Pieter van Passenstraat. De voordeur werd vernield. Ook geparkeerde auto’s en het raam van de naastgelegen woning raakten beschadigd.

Onderzocht wordt of er een verband is met het drugsmilieu. In Antwerpen is al een tijdje een drugsoorlog gaande waar ook Nederlanders bij betrokken zouden zijn.

Dezelfde straat

Het was de tweede keer in korte tijd dat er een explosief afging in dezelfde straat. Afgelopen weekend werd het huis van een bejaarde vrouw getroffen en ging het volgens het Belgische OM om een vergissing. Volgens buren werd er een verdacht voertuig opgemerkt met een Nederlands kenteken. Dat voertuig zou toen met gedoofde lichten zijn weggereden, meldt de Vlaamse omroep VRT.

Na deze aanslag plaatste de politie een camera recht tegenover de woning die nu is getroffen. Mede door die beelden konden de twee verdachten worden aangehouden. België zal vragen om hun overlevering. Aanvankelijk meldde de VRT dat er iemand was opgepakt in Amsterdam.

Lees ook: Opnieuw explosie in Antwerpen, aan overkant van huis 90-jarige die door ‘vergisaanslag’ werd getroffen

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws