De Jong scoort voor Barcelona bij winnend afscheid Piqué

Piqué bedankt het publiek. © PRO SHOTS

De laatste minuten van Gerard Piqué in het shirt van Barcelona zijn een feit. Tegen UD Almeria trad de Spanjaard voor het laatst aan als profvoetballer en met dank aan treffers van Ousmane Dembélé en Frenkie de Jong deed hij dat met een zege: 2-0.

Redactie

Piqué (35) had enkele dagen eerder als donderslag bij heldere hemel het einde van zijn bestaan als profvoetballer aangekondigd. Met de aanvoerdersband van de Blaugranas om zijn arm mocht hij tegen Almeria nog éénmaal het Camp Nou betreden. Dat deed hij in een elftal waar ook De Jong een basisplaats had.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na een tamme eerste helft was het Ousmane Dembélé die Barcelona kort na rust op voorsprong zette. Daarmee was het hek rap van de dam, want een klein kwartier later deed ook De Jong Piqué met een treffer uitgeleide. De Nederlander was alert op een afvallende bal en joeg het leer tegen de touwen.

De zege op Almeria was met de goal van De Jong wel binnen, en dus begon Camp Nou voorzichtig toe te leven naar het afscheid van Piqué. Trainer Xavi had in de 83e minuut een publiekswissel voor hem in petto en de fans, zijn medespelers en zelfs de scheidsrechter namen uitgebreid de tijd om het zeer succesvolle jeugdproduct van La Masia uit te zwaaien. Piqué ging geëmotioneerd naar de kant en werd afgelost door Andreas Cristensen. Langs de zijlijn werd hij begroet door onder anderen Sergio Busquests, een van zijn kompanen van het eerste uur.

Niet veel later nam Barcelona met de driepunter de koppositie in La Liga, in ieder geval tijdelijk, weer over. Maar toch zullen de fans vooral met pijn in hun hart afscheid nemen van een kopstuk van een gouden generatie voetballers.

Kijk ook naar Komt dat schot, het online voetbalprogramma van De Limburger.

2022-11-03 Komt Dat Schot. © De Limburger

Gerelateerde berichten

Ander nieuws