Rob Ehrens bondscoach springruiters Japan

Rob Ehrens. © Hollandse Hoogte / ANP

De voormalige bondscoach van Nederlandse springruiters Rob Ehrens heeft een nieuwe functie. Per 1 januari 2023 gaat de Limburger aan de slag als de bondscoach van Japan. „Ik vind het een mooie uitdaging.”

Redactie

Exact een jaar nadat Ehrens op rigoreuze wijze de deur werd gewezen bij de KNHS, na een dienstverband van bijna 20 jaar, gaat hij opnieuw doen waar hij goed in is: coachen. Het niveau van de sport in het verre oosten is echter aanzienlijk lager dan in West-Europa. Ehrens: „Een beter land dan Nederland is er simpelweg niet, wij staan al jaren met stip bovenaan. Dat kan je niet met elkaar vergelijken. Het doel met Japan is kwalificatie voor Olympische Spelen in Parijs. Dat gaat nog een hele klus worden, maar dat vind ik juist leuk en ik geloof dat er genoeg potentie is.”

De nieuwe zet betekent niet dat de Limburger zijn biezen pakt. „De meeste topruiters wonen en trainen al enige tijd in Europa. Sommigen kunnen naar mijn stal komen en voor anderen reis ik naar Duitsland. Uiteraard moet ik af en toe wel naar Azië voor wedstrijden, maar het is goed te combineren met mijn bedrijf hier. Het begon toch weer te kriebelen om met een team te werken en naar concoursen te gaan. Ik ben nu nog jong, dus waarom niet? Ik hoop dat ik Japan een duwtje in de rug kan geven, in ieder geval op het gebied van teamspirit en management.”

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws