’Musk draagt Twitter-personeel op volledig terug naar werk te komen’

© ANP / Anadolu Agency

New York -

De nieuwe eigenaar van Twitter, Elon Musk, laat er geen gras over groeien bij zijn komst naar het Amerikaanse socialemediabedrijf. Na het aangekondigde massaontslag eerder deze maand heeft hij deze week volgens persbureau Bloomberg het resterende personeel via een e-mail opgedragen om weer volledig terug naar het werk te gaan.

onze verslaggever

Volgens Musk moet iedereen bij Twitter minstens veertig uur op het werk verschijnen. Er gaat een streep door het werken op afstand, tenzij hij daarvoor persoonlijk toestemming geeft.

Musk zou de Twitter-medewerkers er verder op hebben gewezen dat er ‘lastige tijden’ op komst zijn. Gelet op de moeilijke economische vooruitzichten en de afhankelijkheid van de advertentieopbrengsten is er volgens hem noodzaak voor medewerkers om zich daar op voor te bereiden.

Ontslagen

Eerder deze maand greep Musk al hard in bij het personeelsbestand van Twitter om zo kosten te besparen. Via een email kreeg ongeveer de helft van zijn 7500 medewerkers een ontslagbrief.

Daarnaast maakt Musk er al flink werk van om nepaccounts op Twitter te weren. Hij wil via de premiumdienst Twitter Blue gebruikers maandelijks een bedrag van 8 dollar laten betalen voor het verificatievinkje waarmee ze bewijzen daadwerkelijk te zijn wie ze zeggen te zijn. Met deze stap wil Musk de verdiensten van abonnementen flink opvoeren.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws