Politie houdt man (25) aan na poging tot overval op Van Bommel

Mark van Bommel. © ANP/HH

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft een 25-jarige man uit Kapellen opgepakt voor de poging tot overval op Antwerp-trainer Mark Van Bommel. Onder meer de tracker onder de Porsche van Van Bommel leidde de speurders naar de verdachte.

Redactie

De 45-jarige coach uit Meerssen reed in de nacht van 24 op 25 oktober, even na middernacht, een ondergrondse garage binnen. Bij het inrijden werd hij naar eigen zeggen opgewacht door een man met een pistool en een zaklamp. Die zou naar Van Bommel hebben staan gebaren, mogelijk om hem te laten uitstappen.

In een reflex reed de Antwerp-coach achteruit terug de helling van de garage op. Op straat botste hij met zijn Porsche tegen de flank van een geparkeerde auto. Door de impact ging het autoalarm af en was de omgeving meteen gealarmeerd. De vermoedelijke overvaller vluchtte weg en werd niet meer aangetroffen. De wagen van het slachtoffer werd voor onderzoek in beslag genomen. Onder de wagen werd een tracker teruggevonden.

Ontkent

Het parket Antwerpen vorderde een onderzoeksrechter. „In het verdere onderzoek, onder meer via camerabeelden, kwam een 25-jarige man in beeld die in Kapellen verblijft. De twintiger kon donderdagnamiddag opgepakt worden. In zijn eerste verklaringen ontkent de man zijn betrokkenheid. Hij werd aangehouden door de onderzoeksrechter”, zegt het parket.

Lees ook: Mark van Bommel over mislukte poging tot overval in parkeergarage: ‘Dat was schrikken’

Gerelateerde berichten

Ander nieuws