Nederlandse touringcar rijdt in op vrachtwagen in België: ‘Bus zat vol met Nederlandse bejaarden’

© Het Nieuwsblad

Een Nederlandse touringcar is maandag in België ingereden op een vrachtwagen. Bij het ongeval, niet ver van Gent, zijn volgens de Belgische politie meerdere gewonden gevallen. „Het Nederlandse voertuig is met volle vaart ingereden op een remmende vrachtwagen”, zegt woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeercentrum. Aan boord van de bus zaten 44 Nederlanders, met name ouderen.

Alexander Bakker

Volgens de autoriteiten zijn een twintigtal mensen lichtgewond geraakt. Ze zijn overgebracht naar vier ziekenhuizen in Gent.

De passagiers komen volgens directeur Albert Winnemuller van reisorganisatie en touringcarbedrijf Betuwe Express uit het hele land. De bus is maandagochtend vertrokken vanuit Zeeland en Noord-Brabant voor een 15-daagse reis naar Portugal en Spanje.

„De passagiers zijn ondergebracht in een zalencentrum”, zegt de directeur van het familiebedrijf uit Herveld tegen De Telegraaf. „Onze chauffeur zat knel met zijn voet en is ontzet door de hulpdiensten. Hij was goed aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis overgebracht. Ik ben nu onderweg met zijn vrouw om hem op te zoeken.”

Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. „We gaan nu eerst alles in gang zetten om iedereen te helpen en daarna kijken we pas naar de materiële schade en de oorzaak van het ongeluk.”

De geschrokken vakantiegangers zijn door de gemeente Destelbergen opgevangen. Het Belgische Rode Kruis zorgt er voor psychosociale bijstand. De Vlaamse gemeente heeft een speciaal informatienummer voor familieleden van de Nederlandse toeristen in het leven geroepen: +32 9 228 33 09.

© HBVL

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws