Meerdere arrestaties in Noord-Limburg vanwege voorbereiden mensensmokkel met boten

© Koninklijke Marechaussee

Meerdere personen zijn afgelopen weekend in Noord-Limburg gearresteerd vanwege voorbereidende handelingen voor mensensmokkel.

Redactie

Bij een patrouille controleerden de marechaussee en een Duitse politieagent zaterdagmiddag op de A67 een voertuig met Frans kenteken. In het voertuig werden vervolgens onder meer een opblaasboot, luchtpompen, zwemvesten, een buitenboordmotor en jerrycans aangetroffen. Hierdoor ontstond het vermoeden dat er sprake was van de voorbereiding van een mensensmokkeltransport. De 28-jarige Afghaanse bestuurder is aangehouden.

In de nacht van zaterdag op zondag controleerde de Nederlandse en Duitse politie een Duits voertuig op dezelfde snelweg. Ook hier werden nautische materialen aangetroffen, zoals binnenbanden en pompen. De 22-jarige bestuurder en 21-jarige bijrijder zijn opgepakt.

Zondagavond controleerden de politie en marechaussee een Frans voertuig op de A67. Hierbij werden een rubberboot, jerrycan en pompen aangetroffen. De 34-jarige Tunesische bestuurder en de 25-jarige bijrijder uit Mali zijn gearresteerd.

Levensgevaarlijk

De rubberboten worden vaak gebruikt om migranten van Frankrijk naar het Verenigd Koninkrijk te smokkelen. Deze overtocht is levensgevaarlijk. De marechaussee is daarom extra scherp op deze vorm van mensensmokkel.

Lees ook: Meerdere aanhoudingen tijdens grenscontroles mensensmokkel in Maastricht

De Koninklijke Marechaussee doet in alle zaken onder leiding van het Openbaar Ministerie Limburg verder onderzoek.

Meest gelezen

Gemeenteberichten