Eerste 650 bomen en struiken aangeplant voor natuur-inclusieve woonwijk in Roermond tijdens Boomfeestdag

© Aan de Vallei

Roermond
Silke van Deelen

Op de Nationale Boomfeestdag op woensdag 16 november worden in Roermond zo’n 650 bomen en heesters geplant in wat het grootste groene woongebied van Limburg wordt: Aan de Vallei.

Zo’n vijftig leerlingen van Praktijkonderwijs Roermond planten de bomen, samen met wethouders Dirk Franssen en Felix van Ballegooij en de initiatiefnemers van Aan de Vallei. Door de aanplant van de bomen en heesters wordt de natuur versterkt, voordat gestart wordt met de woningbouw. De komende jaren worden er in Aan de Vallei nog veel meer bomen geplant. Eerder dit jaar werd ook al een groot bijen- en insectenhotel geopend.

Aan de Vallei wordt gerealiseerd aan de zuidelijke rand van het stedelijk gebied van de gemeente Roermond in het Melickerveld. Het is voorlopig de laatste grote uitbreidingslocatie voor grondgebonden woningen in de stad en bestaat uit een mix aan woningen: huur, sociale huur, koop en sociale koop. Aan de Vallei is een gezamenlijke ontwikkeling van woningcorporaties Wonen Limburg en Wonen Zuid en ontwikkelaar JPO.

Meer informatie: www.aandevallei.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Roermond

Gemeenteberichten