‘Danny de Munk niet vervolgd voor verkrachting’

© ANP/HH

Danny de Munk wordt niet vervolgd voor verkrachting. Het onderzoek naar de zanger is voortijdig beëindigd omdat er onvoldoende bewijs is, heeft zijn advocaat Royce de Vries bekendgemaakt.

Redactie

In juni kwam naar buiten dat een vrouw aangifte van verkrachting heeft gedaan tegen De Munk. Het slachtoffer zou zo’n vijftien jaar geleden nauw met hem hebben samengewerkt bij de musical Ciske de Rat. De Munk heeft de beschuldigingen van de vrouw altijd ontkend. Wel gaf hij toe met haar te hebben gezoend. De artiest sprak van een valse aangifte en deed daarom een tegenaangifte.

De Munk zegt dat de beslissing om geen verder onderzoek te doen „de bevestiging is van iets wat ik al wist.” „Ik heb vanaf het begin gezegd mij niet schuldig te hebben gemaakt aan een zedenmisdrijf. Ik voel daarom geen blijdschap, vooral omdat deze valse beschuldiging privé en zakelijk zoveel kapot heeft gemaakt”, staat in een verklaring. „De beschuldigingen in de media heb ik als een groot onrecht ervaren, maar ik wil toch ook mijn dank uitspreken voor de steun die ik de afgelopen periode vanuit het hele land heb ontvangen.”

1 december

De zaak die De Munk aanspande over het openbaar horen van het vermeende slachtoffer om zo zijn onschuld te bewijzen, zet De Munk door. „Deze wens van cliënt blijft onverminderd bestaan”, licht advocaat De Vries toe. De rechtbank in Amsterdam doet hierover op 1 december uitspraak.

De Munk wil voorlopig geen interviews doen. Hij wil zich richten op „zijn mooie gezin, zijn persoonlijke herstel en die van zijn carrière.”

Het OM was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws