Van ‘luisterend oor’ tot ‘iemand om mee te sparren’: jongerenmaatjes staan voor jeugd klaar

Beeld ter illustratie. © ING Image

Maastricht -

Jongeren van vijftien tot drieëntwintig jaar uit de regio Maastricht-Heuvelland, die bijvoorbeeld met gevoelens van eenzaamheid kampen, kunnen een beroep doen op een jongerenmaatje.

Redactie

„Een jongerenmaatje is er voor jongeren die behoefte hebben aan sociaal contact, een luisterend oor, gezelschap en iemand om mee te sparren. Van niet zo lekker in je vel zitten tot depressieve klachten, van behoefte hebben aan een maatje door scheiding van ouders tot moeite met sociale contacten door bijvoorbeeld autisme. Het maakt niet uit, het gaat om een jongere die contact wil”, licht projectcoördinator Bonnita Leisberger (Humanitas Maastricht) toe op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin Maastricht-Heuvelland (CJG043).

Lees ook: Eén op de zes jongeren denkt serieus aan zelfmoord: vooral (jonge) meisjes hebben het zwaar

Het contact tussen jongere en maatje is vrijblijvend en kan op vaste of wisselende momenten plaatsvinden. „Uiteraard gaan we op zoek naar een goede match: iemand waarmee het klikt, die je vertrouwt en met wie je kunt lachen en praten”, aldus Humanitas.

Jongens en meiden die meer willen weten, of zich willen aanmelden, kunnen contact opnemen met Bonnita Leisberger. Zij is bereikbaar op nummer 06-30525401 en via jongerenmaatjes.maastricht@humanitas.nl. Ook mensen tussen de achttien en dertig jaar die zich als maatje willen inzetten kunnen zich melden.

Op cjg043.nl is meer informatie te vinden.

Meest gelezen

Gemeenteberichten