Jumbo Roel Heerschap doet mee aan internationale klimaatcampagne Race To Zero

© ING Image

Nederweert / Heel
Silke van Deelen

Jumbo Roel Heerschap, met vestigingen in Heel, Weert en Nederweert, doet mee aan de internationale klimaatcampagne Race To Zero.

In deze wereldwijde campagne werken bedrijven, universiteiten, gemeenten en regio’s samen om de uitstoot van CO2 te verminderen. Jumbo Heerschap is een van eerste zelfstandige supermarkten die aan de campagne meedoet, ondersteund door brancheorganisatie Vakcentrum. De supermarkt was al SSK (Super Supermarkt Keurmerk) gecertificeerd en spreekt met de deelname aan de Race to Zero nu ook de concrete ambitie uit richting CO2-neutraal ondernemerschap.

“Wij zijn er trots op dat ook MKB winkeliers hun verantwoordelijkheid nemen en dat willen uitdragen. De consument moet weten dat ook hun winkel actief inzet op de klimaatdoelstellingen en een belangrijke impact maakt en dat zij door hun de keuze voor deze winkel indirect ook een bijdrage leveren. Het gaat daarbij niet alleen om de directe energiereductie, maar ook om een daadwerkelijke beperking van levensmiddelenoverschotten, verpakkingen, energiezuinige vervoermiddelen en gebruik van restwarmte” aldus Patricia Hoogstraaten, directeur Vakcentrum.

Meest gelezen

Gemeenteberichten