‘Lang zal hij leven’: gratis voorstelling rond gevoelig onderwerp ‘euthanasie bij dementie’

De gratis toegankelijk voorstelling ‘Lang zal hij leven’ is binnenkort te zien in Theater aan het Vrijthof. © Nachtzon Media

Maastricht -

In Theater aan het Vrijthof in Maastricht zijn maandag 28 november om 16.30 en 19.30 uur de gratis toegankelijke, interactieve voorstellingen ‘Lang zal hij leven’ te zien. Deze draait om het thema euthanasie bij dementie.

Redactie

„De meningen over dit onderwerp zijn in de samenleving sterk verdeeld. De theatervoorstelling gaat diep in op dit thema en brengt onderliggende ethische vragen in beeld”, steekt producent Casper van Dorp van wal.

Lees ook: Ron (60) wil euthanasie, maar weet dat niet meer: ‘Met het type dementie dat Ron heeft ben je de mist in voor je er erg in hebt’

„Het gaat in de gesprekken en het theaterstuk niet om het komen tot één zienswijze, maar om het open verkennen van elkaars morele uitgangspunten. We zoeken naar de overtuiging achter de stellige woorden, of naar richting bij een moreel vraagstuk.”

Lang zal hij leven werd geschreven door John Gruter en staat onder regie van Anne Christine Girardot. De rollen worden vertolkt door Joop Keesmaat, Annemarie Prins, Anke van ’t Hof, Harpert Michielsen, Catalijn Willemsen en Madeleen Driessen.

Een plaats reserveren kan via pthu.nl/langzalhijleven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten