Imperium van Peter Gillis staat op omvallen door eisen Limburgse gemeenten

© ANP

Baarlo / Valkenburg -

Met een ongekende operatie brengen gemeenten het imperium van campingmagnaat Peter Gillis aan het wankelen.

Redactie

Vijf gemeenten met een Gillis-park gaan vergunningen eisen voor zijn vakantieparken. Omdat de kans klein is dat hij die krijgt, dreigt sluiting voor vijf van zijn negen Nederlandse vakantieparken, blijkt uit onderzoek van het AD. Eén park is al gesloten.

Bij zo’n vergunningsaanvraag moet de ondernemer ook de zogeheten Bibob-toets doorstaan. Daarbij wordt gekeken of er een risico bestaat dat de ondernemer de vergunning misbruikt voor witwassen of criminele zaken.

Lees ook: Na jarenlang gesteggel is het einde oefening voor arbeidsmigranten op De Berckt: Oostappen Groep van Peter Gillis krijgt geen vergunning

Dit jaar is de Oostappen Groep van Gillis bij de aanvraag van andere vergunningen steeds voor deze toets gezakt. Hij kan hierdoor al fluiten naar vergunningen voor een horecazaak op zijn park Slot Cranendonck in Soerendonk en voor uitbreiding van zijn park De Berckt in Baarlo. Zijn pas aangeschafte camping in Valkenburg mag zelfs helemaal niet open omdat hij geen exploitatievergunning krijgt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws