FIFA-voorzitter Infantino: ‘Drie uur zonder bier overleef je wel’

© ANP / EPA

FIFA-voorzitter Gianni Infantino ziet geen groot probleem in de op het laatste moment ingevoerde beperking van de alcoholverkoop bij het WK voetbal in Qatar.

Redactie

„Ik denk dat je het wel overleeft als je drie uur geen bier kunt drinken”, zei Infantino tijdens een persconferentie in Doha. Twee dagen voor het begin van het omstreden toernooi maakte de wereldvoetbalbond bekend dat er in en rond de stadions waar WK-duels worden gespeeld toch geen bier te krijgen is, hoewel dat eerder was toegezegd.

Infantino stelde een dag later dat in landen als Frankrijk, Spanje en Schotland dezelfde regel geldt. „En ik wil benadrukken dat dit een gezamenlijk besluit is van Qatar en de FIFA. Er zijn genoeg fanzones waar de supporters gezamenlijk alcohol kunnen nuttigen”, aldus de FIFA-baas, die het plotse drankverbod geen grote zaak vond. „Als dit de grootste kwestie is die we hebben voor het WK dan neem ik onmiddellijk ontslag en ga ik naar het strand om te ontspannen.”

Lees ook: Qatar verbiedt plotseling bier in en bij WK-stadions

Het besluit kwam volkomen onverwacht. Sponsor en biermerk Budweiser had bij de stadions waar vanaf zondag gevoetbald wordt al tientallen verkooppunten ingericht.

Gerelateerde berichten

Ander nieuws