Sint Servaas opent deuren voor evenement Magisch Maastricht

© Harry Heuts

Maastricht
Redactie

De Sint Servaas Basiliek in Maastricht opent van 1 tot en met 30 december, eerste kerstdag uitgezonderd, haar deuren voor evenement Magisch Maastricht.

Het kerkbestuur hoopt op die manier zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de oude kerk aan het Vrijthof. „Wij willen graag actief deel uitmaken van de gemeenschap en op een hedendaagse manier getuigen van ons geloof”, stelt pastoor John Dautzenberg.

Lees ook: Heiligdomsvaart Maastricht gaat in 2025 een heel jaar duren: ‘Zonde dat na een hoogtepunt van tien dagen alles als een plumpudding in elkaar zakt’

De Sint Servaas is vanaf het terrein van Magisch Maastricht via een tunnel bereikbaar. Bezoekers worden ontvangen door vrijwilligers. In de kerk zijn onder meer kerststallen en muzikale optredens te zien. Daarnaast ontvangt men bij binnenkomst een kaarsje dat kan worden aangestoken.

Entree: vijf euro.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Van onze partners

Maastricht

Gemeenteberichten