Rangers FC ontslaat coach Van Bronckhorst vanwege slechte resultaten

Giovanni van Bronckhorst (links) begroet collega-trainer Alfred Schreuder voorafgaand aan het Champions Leagueduel Rangers FC - Ajax in Glasgow. © AFP

Glasgow -

Rangers FC heeft trainer Giovanni van Bronckhorst per direct ontslagen. De Schotse voetbalclub is ontevreden over de matige resultaten in dit seizoen. Zo verloor de ploeg uit Glasgow alle wedstrijden in de groepsfase van de Champions League, waaronder de twee confrontaties met Ajax.

Redactie

Van Bronckhorst vierde vorig seizoen nog grote successen met Rangers FC. De oud-international en voormalig trainer van Feyenoord wist de finale van de Europa League te halen. Bovendien slaagde hij erin zich met de club te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League door in de play-offs PSV te verslaan.

De 47-jarige Nederlander trad een jaar geleden in dienst van Rangers FC als opvolger van Steven Gerrard. Hij eindigde als tweede in de competitie, maar won wel de Schotse beker. In de finale van de Europa League won de Duitse club Eintracht Frankfurt na strafschoppen.

Achterstand

Dit seizoen ging het minder voortvarend. In de competitie heeft Rangers inmiddels een achterstand van negen punten op stadsrivaal Celtic. De nederlagen in de Champions League zijn ook hard aangekomen. Rangers FC speelde voor het eerst in twaalf jaar weer op het hoogste Europese niveau voor clubteams, maar verloor alle zes de groepswedstrijden en eindigde op een doelsaldo van min 20. Nog nooit presteerde een club zo slecht in de groepsfase van de Champions League.

„Helaas hebben de recente resultaten noch aan onze, noch aan Gio’s verwachtingen voldaan en om die reden hebben we deze moeilijke beslissing genomen”, meldde voorzitter Douglas Park maandag op de website van de club. „Iedereen bij Rangers wenst Gio veel succes in de toekomst.”

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws