Verstappen viert records Red Bull met show in Milton Keynes

Het team van Red Bull Racing viert de tweede wereldtitel van Max Verstappen in de Formule 1. © Getty Images

Milton Keynes -

Het Formule 1-team van Red Bull Racing plant een groot kampioensfeest in Milton Keynes, het Engelse stadje waar de renstal van de Oostenrijkse energiedrankfabrikant zijn thuisbasis heeft. Wereldkampioen Max Verstappen en teamgenoot Sergio Pérez zullen op 10 december in de straten demonstraties geven in een Formule 1-auto van Red Bull.

Redactie

Het team vierde dit jaar het beste jaar ooit in de koningsklasse. Verstappen won vijftien races en de wereldtitel, Pérez zegevierde in twee races en Red Bull veroverde het kampioenschap bij de constructeurs.

„Sinds we in 2005 verhuisden naar de kleine fabriek waarmee we begonnen, heeft de lokale gemeenschap het team gesteund bij alle hoogte- en dieptepunten”, zegt teambaas Christian Horner. „Oracle Red Bull Racing is sindsdien enorm gegroeid en de fenomenale resultaten van dit jaar zouden niet mogelijk zijn geweest zonder die steun. Het is alleen maar passend dat we dit recordbrekende seizoen vieren met de gemeenschap die we koesteren en in het hart van de stad die we graag thuis noemen.”

Red Bull heeft dit jaar zijn fabriek uitgebreid met een technologisch centrum waar het zelf de motor voor de Formule 1-auto gaat ontwikkelen.

Lees ook: Een terugblik op het Formule 1-seizoen en wat komt er na de Verstappen-dominantie?

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws