Amnesty International houdt schrijfactie in Roermond

Roermond
Silke van Deelen

Op de Dag van de Mensenrechten, zaterdag 10 december, worden op diverse plaatsen in Roermond brieven geschreven en gestuurd naar autoriteiten in verschillende landen voor mensen die gevangenzitten omdat ze opkomen voor de rechten van anderen, die worden gemarteld omdat ze voor hun mening uitkomen of die worden bedreigd om wie ze zijn.

Dit jaar wordt er onder meer geschreven voor Vahid Afkari, die in Iran gevangen zit omdat hij mee heeft gedaan aan een (vreedzame) demonstratie, en voor Sasha Skochilenko uit Rusland. Ze zit gevangen omdat ze in een supermarkt prijskaartjes heeft vervangen door etiketten met informatie over bombardementen in Oekraïne. „Schrijven heeft effect. Ook brieven en kaarten gericht aan de slachtoffers zijn belangrijk. Als je weet dat er mensen aan je denken, dan helpt dat om vol te houden. Dan krijg je hoop. Het schrijven van brieven heeft de situatie van veel mensen al verbeterd. Vaak helpt de extra aandacht om mensen vrij te krijgen of te zorgen voor bescherming en gerechtigheid”, aldus de organisatie.

Iedereen kan via www.amnesty.nl een pakket aanvragen om thuis te schrijven. Maar het kan op 10 december van 11.00 tot 16.00 uur ook op diverse plaatsen in Roermond: in de Bibliotheek Bibliorura, bij Anne Cox aan de Gebroeklaan 54 en bij Piet Hein de Boer aan Het Steel 1.

Meer informatie via tel. 0475-327432 of e-mail keesspapens@gmail.com.

Meest gelezen

Roermond

Gemeenteberichten