Kun je dementie vooraf voorspellen? Alzheimer onderzoekfonds Limburg geeft antwoord tijdens gratis online talkshow

© ING Image

Maastricht -

Alzheimer onderzoekfonds Limburg (AoL) houdt dinsdag 6 december vanaf 19.30 uur een gratis te volgen online talkshow over „het voorspellen van dementie en de diverse onderzoeksmethoden binnen Alzheimer Centrum Limburg van het Maastricht UMC+”. Aanmelden is al mogelijk.

Redactie

„Kun je dementie vooraf voorspellen? En wil je eigenlijk wel weten of je een grotere kans hebt op dementie? Het zijn misschien wel de meest fascinerende vragen bij dementieonderzoek”, schrijft AoL.

„Wat verklaart de enorme verschillen tussen mensen met alzheimereiwitten in het brein? De één heeft deze eiwitten en zit als gevolg daarvan in een gevorderd stadium van dementie. Bij een ander zien we evenveel schade, maar diegene is scherp van geest en staat midden in het leven.”

Lees ook: Limburgse innovatie krijgt podium op techniekbeurs in VS

Mensen die meer willen weten over dit onderwerp kunnen tijdens het webinar aanschuiven. GGZ-psycholoog Inez Ramakers, professor moleculaire epidemiologie Pieter Jelle Visser, onderzoeker Stephanie Vos en neuropsycholoog Willemijn Janssen zijn uitgenodigd als deskundigen. De presentatie is in handen van Kirstin Paulus.

Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar samenvooruitmetdementie@gmail.com. Vermeld daarbij naam, adresgegevens en telefoonnummer. Telefonisch aanmelden kan via 06-50739831.

Meest gelezen

Gemeenteberichten