Vaals steunt ‘Orange the World’: ‘Niemand wordt als dader geboren, dus is het zaak te voorkomen dat iemand het wordt’

© ING Image

Vaals -

Het gemeentehuis van Vaals kleurt vanaf 25 november een week lang oranje. De gemeente wil zo steun betuigen aan internationale campagne ‘Orange the World’, die oproept een eind te maken aan geweld tegen vrouwen en meisjes.

Redactie

„Orange the World vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, Internationale Mensenrechtendag. Het thema in Nederland dit jaar is preventie: investeren in het voorkomen van geweld tegen vrouwen, door het bij de wortels aan te pakken”, schrijft de gemeente.

Lees ook: ‘Meegaan naar een debat over geweld tegen vrouwen? Geen haar op mijn hoofd die daaraan denkt’, zei mijn vriend

Dat moet niet alleen gebeuren door vrouwen en meisjes weerbaarder te maken, maar ook door mannen en jongens bij de aanpak te betrekken. „Niemand wordt als dader geboren, dus is het zaak te voorkomen dat iemand het wordt. Daar kunnen we met z’n allen iets aan doen.”

Wie zelf te maken krijgt met geweld of intimidatie kan voor hulp contact opnemen met 0800-2000. Zie ook orangetheworld.nl.

Meest gelezen

Vaals

Gemeenteberichten