Workshop; 18 jaar en dan? bij Bibliocenter Weert

© Bibliocenter

Weert
Silke van Deelen

Cristel Sieben van Humanitas Midden-Limburg verzorgt op 14 december bij Bibliocenter Weert een presentatie over welke zaken er voor jongeren veranderen als ze 18 jaar zijn. Ook geeft ze uitleg over ‘Get a grip’.

Met 18 jaar ben je meerderjarig en volwassen voor de wet. Dat betekent dat je officieel een rechtshandeling kunt uitvoeren. Je krijgt meer verantwoordelijkheden en verplichtingen. Ook moeten er een aantal zaken geregeld worden. Je hebt een DigiD nodig om officiële dingen te regelen zoals zaken rondom wonen, studie of (zorg)verzekeringen. Als je een bijbaan hebt, moet je belastingaangifte doen. En hoe regel je studiefinanciering, een OV, een zorgverzekering en wat is je eigen verantwoordelijkheid?

Wie hierbij hulp kan gebruiken, is welkom bij de Workshop; 18 jaar en dan? bij Bibliocenter Weert. Er worden praktijkvoorbeelden gegeven en de aanwezigen ontvangen een praktische checklist. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur en is zowel voor ouders als jongeren helemaal gratis, ook voor niet-leden.

Aanmelden kan op de website van Bibliocenter.

Meest gelezen

Weert

Gemeenteberichten