Nieuwe stunt op het WK: Japan te sterk voor Duitsland

De Japanners vieren de goal. © ANP/HH

Japan heeft op het WK voor een gigantische stunt gezorgd door een overwinning te boeken op Duitsland.

Redactie

Met nog een kwartier op de klok keken de Aziaten tegen een 1-0 achterstand aan, maar de Japanners draaiden de wedstrijd om en boekten een knappe overwinning op de wereldkampioen van 2014: 2-1.

Voor de tweede dag op rij wordt er dus gestunt in Qatar. Een dag eerder zorgde Saoedi-Arabië al voor een daverende verrassing door titelkandidaat Argentinië te kloppen: 2-1.

Statement

Bij de Duitsers kreeg supertalent Jamal Musiala een basisplaats. De pas 19-jarige voetballer wordt gezien als het ‘nieuwe wonderkind’. Ook Thomas Müller verscheen aan de aftrap. De spelers van Die Mannschaft maakten voor de wedstrijd een statement tegen het WK in Qatar. Vlak voor de aftrap deden de voetballers de handen voor hun mond.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Japan dacht na tien minuten op voorsprong te komen. İlkay Gündogan leed slordig balverlies en Japan kwam er daarna razendsnel uit. Via Daizen Maeda leek de ploeg te profiteren, maar het doelpunt werd tot opluchting van de Duitsers afgekeurd wegens buitenspel.

Penalty

Het duurde even, maar na de waarschuwing van Japan werden ook de Duitsers gevaarlijk. Een kwartier voor rust kwam de wereldkampioen van 2014 op voorsprong. Nadat doelman Shuichi Gonda David Raum naar de grond werkte, wees de scheidsrechter naar de stip: penalty. Gündogan wist raad met dit buitenkansje en schoot Duitsland op voorsprong: 1-0.

Op slag van rust leek Kai Havertz zijn ploeg op een ruimere voorsprong te schieten, maar ook door zijn goal ging een streep wegens buitenspel.

Doan

In de tweede helft ging Duitsland op jacht naar de tweede treffer. De ploeg van Flick kreeg meerdere kansen om het duel in het slot te gooien, maar verzuimde dit te doen. Met nog 20 minuten op de klok was Japan opeens levensgevaarlijk. Manuel Neuer hield zijn ploeg op de been met een fantastische redding. Niet veel later was hij toch geklopt. Voormalig PSV-speler Ritsu Doan trok de stand gelijk: 1-1.

Flick greep in en bracht Mario Götze binnen de lijnen, maar het waren de Japanners die weer scoorden. Takuma Asano schoot de bal in het dak van het doel en liet de Japanse fans ontploffen van vreugde: 2-1. Met man en macht ging Duitsland op jacht naar een doelpunt, maar Japan hield stand.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander nieuws