Bussen in Herzogenrath vier keer in de nacht beschoten met stalen kogels, politie spreekt van poging tot moord

De beschadigde deur van een beschoten bus. © Aesag

Herzogenrath -

In Herzogenrath zijn de afgelopen week in meerdere nachten stalen kogels afgevuurd op lijnbussen. Hoewel daarbij nog geen gewonden zijn gevallen, spreekt de Duitse politie van poging tot moord en is ze op zoek naar getuigen.

Frank Benneker

De beschietingen vonden telkens in de nacht plaats op de Voccartstrasse, net over de grens met Kerkrade. Die straat is een populaire bestemming voor Nederlanders die goedkoop willen tanken, omdat hier drie tankstations binnen kleine afstand van elkaar liggen.

Vier incidenten

De Aachener Zeitung meldt dat het nu om vier incidenten in vier nachten gaat. Het laatste voorval vond plaats in de nacht van dinsdag op woensdag plaats. De eerste melding van een beschoten bus stamt van vorige week donderdag. Bij de beschietingen met kleine metalen kogeltjes raakten lijnbussen en treinvervangende bussen beschadigd.

Een bus van openbaar vervoerder Aesag is door een kogel beschadigd geraakt. „Daarbij ging het om een bus van een onderaanneming”, zegt Aesag-woordvoerder Paul Heesel. Bij het schot werd het dubbelglas in een busdeur geraakt. Daarbij raakte de buitenste plaat beschadigd, het binnenste glas bleef intact.

Poging tot moord

Bij de beschietingen zijn nog geen personen gewond geraakt, meldt de Akense politie. De politie en het openbaar ministerie in Aken zijn op zoek naar de dader(s), die zij van poging tot moord verdenken. Wie in een beschoten bus heeft gezeten, wordt dringend verzocht contact op te nemen met de Duitse politie.

Meest gelezen

Kerkrade

Gemeenteberichten