Spanje laat op WK niets heel van Costa Rica

© Pro Shots

Spanje is het WK gestart met een zeer overtuigende overwinning op Costa Rica. De ploeg van bondscoach Luis Enrique kende geen genade en zorgde voor een monsterscore: 7-0.

Redactie

Spanje begon met een middenveld dat volledig bestond uit spelers die in clubverband actief zijn bij Barcelona. Enrique ruimde basisplaatsen in voor Gavi, Sergio Busquets en Pedri.

Vanaf het eerste fluitsignaal was Spanje heer en meester. Het was wachten op de eerste goal en die viel na ruim tien minuten. Dani Olmo beloonde zijn ploeg voor de uitstekende openingsfase: 1-0. De pass op het openingsdoelpunt kwam van Gavi. De FC Barcelona-middenvelder is met zijn 18 jaar de jongste speler ooit die voor Spanje uitkomt op een WK of EK.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Heerlijke goal Gavi

Costa Rica was amper bijgekomen van de eerste tegengoal toen Spanje wederom scoorde. Marco Asensio verdubbelde de marge voor de Spanjaarden: 2-0. Het ging voor Costa Rica van kwaad tot erger, want nog binnen het half uur mocht Ferran Torres aanleggen vanaf de penaltystip, na een overtreding op Jordi Alba. Hij faalde niet: 3-0.

Gavi (l) in de jongste doelpuntenmaker op WK sinds Pelé in 1958. © Pro Shots

Costa Rica hoopte de schade na rust enigszins te beperken, maar het duurde slechts tien minuten voordat Spanje ook in het tweede bedrijf het net vond. Ferran Torres tekende voor zijn tweede van de wedstrijd: 4-0. De mooiste goal van het duel moest toen nog komen. Gavi nam de bal in één keer op de schoen en maakte er via de binnenkant van de paal op heerlijke wijze 5-0 van. Met zijn goal is hij de jongste doelpuntenmaker op een WK sinds Pelé in 1958.

Lees ook: Nieuwe stunt op het WK: Japan te sterk voor Duitsland

Carlos Soler maakte er vlak voor tijd 6-0 van en ook Álvaro Morata deed nog een duit in het zakje. Hij tekende uiteindelijk voor de eindstand: 7-0.

Gerelateerde berichten

Ander nieuws