Brazilië swingt na rust en ziet Richarlison tweemaal scoren

Richarlison maakt op fenomenale wijze de 2-0. © ANP/HH

Brazilië is de jacht op een zesde wereldtitel voortvarend begonnen. De favoriet van de bookmakers versloeg Servië (2-0) in het Lusail-stadion, waar op 18 december ook de finale op het programma staat. Richarlison was de grote man. De spits van Tottenham Hotspur scoorde tweemaal. Zijn laatste treffer, een halve omhaal, was van grote schoonheid.

RedactieBron: ANP

Richarlison opende in de 62e minuut de score, nadat doelman Vanja Milinkovic-Savic een schot van Vinícius Júnior onvoldoende onder controle had gekregen. Zijn treffer in de 72e minuut kan over ruim drie weken weleens als mooiste van het toernooi worden verkozen.

Brazilïë creëerde voor rust weinig uitgespeelde mogelijkheden voor een ploeg die met vier steraanvallers speelt. De vijfvoudig wereldkampioen startte met Neymar, Richarlison, Raphinha en Vinícius Júnior. Bondscoach Tite heeft zoveel spitsen van wereldklasse dat hij na de 2-0 Antony, Gabriel Jesus, Rodrygo en Gabriel Martinelli kon laten invallen.

Servië had het duel in de eerste helft nog aardig onder controle, met Dusan Tadic (Ajax) en Nemanja Gudelj (oud-speler van NAC Breda, AZ en Ajax) op het veld. De Serviërs waren kansloos toen Brazilië na rust naar een hogere versnelling schakelde, tot tevredenheid van bijna alle fans in het stadion. Brazilië is niet alleen enorm populair in eigen land. Ook veel arbeidsmigranten in Qatar hebben een geel shirt aangeschaft.

Alex Sandro schoot eerst nog op de paal voordat Richarlison het enorme overwicht van Brazilië na rust met twee treffers bekroonde. Casemiro was in de slotfase dichtbij een derde treffer maar raakte de lat.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander nieuws