Verdachte dodelijke straatroof bij Roda-stadion in Bulgarije opgepakt

Onderzoek op de plek waar de straatroof met dodelijke afloop plaatsvond. © Track’88

Kerkrade -

De politie heeft in Bulgarije een man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een fatale straatroof afgelopen juni bij het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. Naar een tweede verdachte wordt nog gezocht. Bij de beroving op de Wiebachstraat kwam een 33-jarige man uit het Duitse Zülpich om het leven.

Redactie

De verdachte werd op 24 oktober al opgepakt in Bulgarije, maar het OM meldt de arrestatie vrijdag pas. Het gaat om een inwoner van België „van om en nabij de 50 jaar die gebruikmaakt van verschillende leeftijden, namen en geboorteplaatsen.” Zijn voorarrest is vrijdag met veertien dagen verlengd. Hij wordt verdacht van zogeheten gekwalificeerde doodslag en diefstallen met geweld.

Tas met geld

Beide oplichters hadden op 23 juni bij het Roda-stadion in Kerkrade een afspraak met de 33-jarige zakenman Fabian Esser uit het Duitse Zϋlpich. Daarbij trokken zij een tas met geld uit de handen van het slachtoffer en sprongen in de auto. De Duitser kwam onder de auto terecht en overleed. De verdachten reden weg en waren sindsdien spoorloos. Het duo verplaatste zich in een oudere Mercedes met opvallende velgen. Achter hen is een Smart gesignaleerd, mogelijk met handlangers.

Beloning

De twee verdachten hebben volgens het Openbaar Ministerie eerder soortgelijke berovingen gepleegd. „Ze doen zich voor als zakenmannen van een Luxemburgse investeringsmaatschappij, die interesse hebben in onroerend goed en luxe goederen die op internet worden aangeboden. De veelal Duitse slachtoffers worden naar het zuiden van Limburg gelokt, waarbij vaak gesproken wordt over het wisselen van grote sommen cash geld”, meldt het OM.

Beroving

Als er is afgesproken, worden de slachtoffers vervolgens van hun geld beroofd. „De verdachten maken mogelijk deel uit van een groter (internationaal) netwerk dat zich met dit soort strafbare feiten bezig houdt”, aldus het OM.

Voor de gouden tip in deze zaak was door het Openbaar Ministerie een beloning uitgeloofd van 15.000 euro. „Die beloning geldt nog steeds voor de tweede verdachte”, aldus het OM.

Lees ook: Oplichters die Fabian Esser (33) doodreden bij stadion Roda lokten vaker slachtoffers naar Limburg

Meest gelezen

Kerkrade

Gemeenteberichten