MVV wint oefenduel op trainingskamp tegen Irak, Essers maakt na lang blessureleed rentree

MVV. © De Limburger

Belek -

Op het trainingskamp in Turkije heeft MVV zondag een oefenwedstrijd tegen Jong Irak met 1-0 gewonnen. Nog belangrijker dan de winst, was de rentree van Clint Essers. De verdediger maakte na negen maanden blessureleed weer minuten.

Maikel Suilen

Het was aanvankelijk zoeken naar een tegenstander voor de Maastrichtse ploeg. Duels tegen Antalyaspor en een regioteam gingen uiteindelijk niet door, waarna de nationale ploeg van Irak uit de koker kwam. Kort voor aanvang bleek het niet te gaan om het eerste elftal, maar Jong Irak.

Op het Emirhan Sport Center werd MVV gesteund door een twintigtal meegereisde sponsoren annex supporters. Zo klonk ook in de Turkse zon het clublied van de Maastrichtenaren.

© De Limburger

Strafschop

MVV was tegen de jonge Irakezen de betere ploeg. Met name Mart Remans kreeg enkele goede mogelijkheden. Hij miste in de eerste helft een strafschop en ook een goede kans na een voorzet van Noviello was niet aan hem besteed. Zo’n tien minuten voor tijd maakte Remans alsnog de winnende goal op aangeven van de ingevallen Clint Essers. De doelpuntenmaker viel even later geblesseerd uit, maar de schade lijkt op het eerste oog mee te vallen.

Essers

Essers maakte zijn rentree in het shirt van MVV. Hij raakte negen maanden geleden ernstig geblesseerd aan zijn kruisband en meniscus en kon in Turkije voor het eerst weer minuten maken. Twintig minuten voor tijd liet trainer Maurice Verberne hem invallen. „Geniet ervan en doe geen gekke dingen, heb ik tegen hem gezegd. Het is mooi dat hij weer op het veld staat, daar heeft ie hard voor gewerkt”, aldus Verberne.

Essers (aan de bal) maakte zijn rentree.  © De Limburger

Essers kreeg applaus van de toeschouwers. „Een speciaal moment voor mij. Lang op gewacht. Negen maanden waren een lange periode. Aanpoten, hard werken om terug te komen. Het is fantastisch om hier nu te staan.”

Opstelling MVV: Lambrix, Labylle, El Basri, Waem (70. Essers), Schenk (46. Van Helden), T. van Bommel (70. Dzepar), Penders (60. Kleinen), Remans (85. Livramento), Noviello (46. R. van Bommel), Livramento (60. Kostons), Vijgen (46. Blummel)

Gerelateerde berichten

Ander nieuws