Players Championship Finals: Van Gerwen naar finale

Michael van Gerwen. © ANP/HH

Michael van Gerwen heeft de eindstrijd van de Players Championship Finals bereikt. De nummer 3 van de wereld versloeg in de halve finale Engelsman Luke Humphries met 11-5, nadat hij een ronde eerder al Danny Noppert had verslagen. Rob Cross is later op zondag de tegenstander in de finale.

Redactie

De 33-jarige Van Gerwen had in de kwartfinales landgenoot Noppert verslagen met 10-7. De twee Nederlanders gingen in de eerste legs gelijk op en het was Van Gerwen die bij een stand van 6-4 voor het eerst een marge van twee legs had. Even later maakte Van Gerwen het via dubbel 18 af. Noppert is de nummer 9 van de wereld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dirk van Duijvenbode strandde in de kwartfinales. De Nederlander verloor afgetekend van de Engelsman Rob Cross: 10-3. Van Duijvenbode staat veertiende op de wereldranglijst, Cross zeven plekken hoger.

De finale van het Players Championship is het laatste grote toernooi voor het WK darts, dat van 15 december tot en met 3 januari plaatsvindt in Alexandra Palace.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws