Scholen blij met cadeau SOS Meerlo-Wanssum: educatieve lessen Wereldpaviljoen vallen in de smaak

Inchecken voor de vliegreis naar Nicaragua of Ghana. © Wereldpaviljoen Steyl

Venray/Horst/Steyl -

Zo’n tweeduizend scholieren uit de gemeenten Venray en Horst aan de Maas hebben de afgelopen drie jaar dankzij de mondiale groep SOS Meerlo-Wanssum educatieve lessen gevolgd in het Wereldpaviljoen in Steyl

Marcel van Lier

Vanuit deze groep, die in 2019 het zilveren jubileum vierde, is tien jaar geleden het Wereldpaviljoen ontstaan. Als cadeau stelde SOS voor elke bezoekende schoolklas 150 euro beschikbaar. De klassen konden kiezen uit een dagje in Nicaragua of het programma Trommels en Verhalen in Ghana. Het jubileumproject zou een jaar duren, maar is vanwege corona verlengd tot 1 september 2022.

Docenten van de 75 deelnemende schoolklassen reageerden enthousiast. „De opzet is echt super educatief”, meldt een leerkracht van basisschool De Dobbelsteen uit Sevenum. „Het wordt allemaal in kindertaal uitgelegd. De kids hebben genoten”. Een docent van De Kameleon uit Grubbenvorst is vol lof over de vrijwilligers die het programma leiden. „Ze weten de leerlingen op een juiste manier te betrekken en aan te spreken. De lessen zijn educatief, spannend, actief en uitdagend.” De leerlingen gaven zelf hun waardering weer met een rapportcijfer van gemiddeld een 8.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Horst aan de Maas

Gemeenteberichten