#Ikgeefjelicht: succesvolle kaarsjesactie Kankeronderzoekfonds op meer plaatsen in Limburg

Een zee van licht tijdens de eerste kaarsenactie vorig jaar in de kapel van de OLV-basiliek in Maastricht. © Harry Heuts

Maastricht -

Van de Sint-Petruskerk in Gulpen tot de Kapel van Genooy in Venlo: op 21 december, de kortste dag van het jaar, branden in dertien kapellen in Limburg lichtjes voor de campagne #Ikgeefjelicht.

Merel Visscher

‘Voor wie brand jij een lichtje?’ Dat is de centrale vraag van de campagne #Ikgeefjelicht, die wordt gehouden door het Kankeronderzoekfonds Limburg. Of dat nu voor een dierbare is die je speciale aandacht wilt geven of iemand die je wilt herdenken: de bedoeling van de actie is dat deze decemberdag in heel Limburg een zee van licht ontstaat in kerken en kapellen.

Onderzoek

De opbrengst van deze actie komt ten goede aan baanbrekend en wetenschappelijk kankeronderzoek in het Maastricht UMC+ en partnerziekenhuizen in Limburg. Vorig jaar werd de kaarsjesactie al met succes gehouden in de kapel van Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee in Maastricht, waar ruim 350 kaarsen werden opgestoken voor onderzoek naar borstkanker.

De kaarsjes kunnen voor een minimumbedrag van 7,50 euro digitaal worden gekocht via de speciale website www.brandeenlichtje.nl. Daar kun je ook aangeven in welke van de dertien deelnemende kerken of kapellen in Limburg je wilt dat je kaars gaat branden op 21 december. Vrijwilligers zetten de kaarsen op hun plek, dus je hoeft niet zelf naar de kapel te komen. Ook is het mogelijk om digitaal een persoonlijke boodschap achter te laten. Bekende Limburgers als burgemeester Mirjam Clermonts van Meerssen en haar collega-burgemeester Christine van Basten-Boddin van Beek steken ook een kaars aan.

Op de website van Kankeronderzoekfonds Limburg is te lezen voor welke onderzoeken de opbrengst wordt gebruikt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten