Ajacied Kudus helpt Ghana in spektakelstuk aan winst op Zuid-Korea

Mohammed Kudus viert de 2-0 na zijn rake kopbal hier nog ingetogen. © EPA

Mede dankzij twee treffers van Ajacied Mohammed Kudus heeft Ghana zijn tweede WK-duel gewonnen. De Afrikanen waren maandagmiddag in een spectaculair duel uiteindelijk met 3-2 te sterk voor Zuid-Korea. Na een 2-0 voorsprong leek het kat in het bakkie voor Ghana, maar Cho Gue-sung trok de stand na rust met twee kopgoals weer gelijk. 2-2. Uiteindelijk was het Kudus die de Zuid-Koreanen de genadeklap gaf.

Redactie

Het duurde even voordat Ghana het net voor het eerst het net wist te vinden. In de 24e minuut was het Mohammed Salisu die de bal na een vrije trap van links in het Zuid-Koreaanse doel frommelde. De VAR oordeelde dat het in orde was. Tien minuten later kopte Kudus de 2-0 binnen na een voorzet van Jordan Ayew.

Zuid-Korea met vedette Heung-Min Son in de basis kon in de eerste helft geen vuist maken. Er was geen enkele poging op het doel. Op slag van rust leek het nog erger te worden voor de Aziaten, maar Thomas Partey verzuimde de 3-0 binnen te koppen. De bal ging maar net over.

Mohammed Salisu viert de openinsgtreffer tegen Zuid-Korea. © De Telegraaf

Na bijna een uur was de spanning in de wedstrijd opeens weer helemaal terug. Cho Gue-sung zorgde voor de aansluitingstreffer. Ghana was nog maar nauwelijks van de schrik bekomen of de tweede lag er al in. Opnieuw was het Cho die raak kopte. In drie minuten tijd had Zuid-Korea de 2-0 achterstand knap omgedraaid in 2-2.

Met nog ruim 20 minuten op de klok was het dan toch weer Kudus die Ghana opnieuw op voorsprong zette. De Ajacied, die helemaal vrij stond, kon binnenschieten nadat ploeggenoot Inaki Williams de bal had gemist en de Zuid-Koreaanse defensie even leekte slapen. Er waren daarna nog wat kansen voor Zuid-Korea, zo werd er een bal van Son van de doellijn gehaald, maar gescoord werd er niet meer. Ook niet in de tien minuten extra tijd.

Lees ook: Verrassend: Andries Noppert een van de ‘rotzakken’ van Oranje

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander nieuws