Dier van de week: keeshond Tygo is pienter en zit vol energie

© Dierenasiel De Beestenboel

Weert -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Tygo aan de beurt. Hij is een kruising keeshondje van 8 maanden.

Redactie

Wat is bekend over Tygo?

„Tygo heeft zijn eerste maanden doorgebracht bij een baasje dat veel thuis was. Omdat ze veel samen waren, is hij erg gericht geraakt op zijn baas. Hij was het er dus niet mee eens dat het baasje door zijn werk meer van huis was en hij dus vaker alleen moest blijven. Uit protest liet hij zich dan duidelijk horen.”

Kun je iets vertellen over zijn karakter?

„Zoals alle keeshonden, is hij ontzettend pienter en alert op alles wat er om hem heen gebeurt. Doordat hij zo slim is, gaat hij snel zijn eigen regels maken als hij niet consequent wordt begeleid. Hij is graag met van alles bezig en heeft daarbij veel energie. Als hij die eenmaal kwijt is, vindt hij het ook lekker om te relaxen.”

Waar zou Tygo zich goed thuis voelen?

„Hij zou het heerlijk vinden om de mogelijkheid te krijgen om zijn energie goed kwijt te kunnen. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk wil hij graag beziggehouden worden. Dit helpt ook bij het opbouwen van een goede rangorde en geeft hem rust. Een andere hond zou een goede speelkameraad en steun voor hem kunnen zijn.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten