Excuses Mexicaanse bokskampioen na bedreigen Messi

Lionel Messi. © ANP / EPA

De Mexicaanse wereldkampioen boksen Saul Canelo Álvarez heeft om vergiffenis gevraagd na zijn bedreigingen aan het adres van de Argentijnse sterspeler Lionel Messi.

Redactie

„De voorbije dagen heb ik me laten meeslepen door de passie en liefde voor mijn land en ongepaste opmerkingen gemaakt, waarvoor ik mijn excuses wil aanbieden aan Messi en het Argentijnse volk”, liet Álvarez op Twitter weten.

Saul Canelo Álvarez. © ANP / AFP

De bokskampioen had aanstoot genomen aan beelden uit de kleedkamer van Argentinië tijdens het WK in Qatar. Op een video is te zien dat Messi met zijn schoen een Mexicaans shirt raakt, maar daarbij kijkt hij niet naar beneden. Álvarez verweet Messi daarop een gebrek aan respect voor zijn land. „Hebben jullie Messi de grond zien schoonmaken met ons truitje en onze vlag?”, zei hij. „Hij kan beter aan God vragen dat ik hem niet tegenkom.”

Lees ook: Lewandowski met de schrik vrij tegen Messi & Co: Polen op doelsaldo verder; Argentinië groepswinnaar en Mexico naar huis

Er kwamen meteen reacties op Álvarez’ opmerkingen waarin werd uitgelegd dat het niet ongewoon is dat voetbalshirts na de wedstrijd op de vloer liggen. „Iedere dag leren we weer wat nieuws en dit keer was het mijn beurt”, zei de bokskampioen in het middengewicht.

Gerelateerde berichten

Ander nieuws