Dier van de week: Vriendelijke en sociale Elsa wil met haar nieuwe baas graag lange boswandelingen maken

Elsa. © Dierenbeschermingscentrum Limburg

Born -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen er één in het zonnetje. Deze week is dat de twee jaar oude Elsa.

Redactie

Wie is Elsa en waarom zit zij in het asiel?

„Elsa is een grotere kruising (50 cm) van bijna 2 jaar. Ze lijkt een beetje op een uit de kluiten gewassen boerenfox. Ze is naar de opvang gebracht omdat haar baasje wegens gezondheidsproblemen niet meer voor haar kon zorgen.”

Hoe is haar karakter?

„Ze is een leuke en vooral enthousiaste, energieke hond. Ze is vriendelijk en sociaal naar mensen, maar kan soms wel nog wat druk zijn in haar enthousiasme. Ze kent de basiscommando’s zoals ‘zit’, ‘lig’ en ‘pootje’ en luistert redelijk goed. Elsa loopt heel aardig aan de lijn maar kan som nog wel wat trekken in het begin. Ze regeert vriendelijk maar wel nog wat onstuimig op andere honden.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„We zijn voor haar op zoek naar actieve mensen die het net als Elsa leuk vinden om lange wandelingen door het bos te maken. Ook zoeken we een huis met een tuin omdat Elsa ook heel graag buiten is. Ze kan geplaatst worden bij een gezin met kinderen vanaf 12 jaar.”

Ben je op zoek naar een blije, vrolijke lieverd en denk je dat Elsa bij je past? Stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl en kom kennismaken met haar.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten