Het was voor Gerard en Ketie Lohuis liefde op het eerste gezicht

Gerard en Ketie Lohuis en burgemeester Petra Dassen. © Peter Trompetter

Kerkrade -

Echtparen die 60, 65 of 70 jaar zijn getrouwd, kunnen op hun trouwdag vrijwel altijd rekenen op de persoonlijke felicitaties van burgemeester Petra Dassen. Dat gold ook voor het diamanten echtpaar Lohuis, dat elkaar op maandag 28 november op de kop af zestig jaar geleden het jawoord gaf.

redactie

Gerard (84) en Ketie (84) leerden elkaar in 1957 kennen tijdens een dansavond bij d’r Bungert Thei aan de Wijngracht. Het was voor beiden liefde op het eerste gezicht.

Na vijf jaar verkering trouwden ze op 28 november 1962 voor de wet en stonden de twee op 11 mei 1963 voor het altaar. Het echtpaar kreeg in 1965 de tweeling Marianne en Karina. Ze hebben drie kleinkinderen.

Gerard Lohuis (84) groeide op in de Kerkraadse wijk Holz en ging als 14-jarige jongen naar de Ondergrondse Vakschool. Hij is 24 jaar houwer op de steenkolenmijn Julia geweest. Na de mijnsluiting in 1972 was Gerard tot zijn pensioengerechtige leeftijd als ambtenaar werkzaam op een douanekantoor. Zijn grootste hobby; het kweken van fuchsia’s.

Ketie (84) verdiende tot aan haar huwelijk de kost in een winkel voor bakkersbenodigheden aan de Poststraat. Volgens dochter Marianne heeft haar moeder één grote hobby en dat is het huishouden; „Ze heeft een echte poetsfiemel”, vertelt ze lachend.

Meest gelezen

Gemeenteberichten