Heuvelland Cinema: filmavond voor het goede doel met Deense prijswinnaar ‘Druk’

Regisseur Thomas Vinterberg. © Hollandse Hoogte / AFP

Gulpen -

Rotary Club Gulpen-Heuvelland houdt zondag 11 december onder de noemer Heuvelland Cinema wederom een filmavond voor het goede doel.

Redactie

Bezoekers krijgen de Deense Oscarwinnaar Druk(drama) te zien. „Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt. Gesteund door dit gegeven beginnen Martin en drie collega-docenten op een middelbare school aan een opmerkelijk experiment, waarbij ze de hele dag een constant en weldoordacht alcoholpromillage in hun systeem handhaven. De constante roes leidt weliswaar tot goede resultaten, maar er ontstaan ook grote problemen”, schrijft Rotary.

Druk werd geregisseerd door Thomas Vinterberg. De hoofdrollen worden vertolkt door Maria Bonnevie, Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe en Magnus Millang.

Lees ook: Nomadland is de grote winnaar bij de Oscars

De vertoning vindt plaats in ‘t Gulperhoes (Rosstraat 5 in Gulpen) en begint om 20.00 uur, maar publiek kan al vanaf 19.30 uur terecht. Kaartjes kosten 12,50 euro. De opbrengst komt ten goede aan stichting Wensulance, Buddies NL Project en hart- en vaatonderzoek in MUMC+. Rotary Gulpen-Heuvelland is actief in de gemeenten Valkenburg aan de Geul, Gulpen-Wittem, Vaals, Maastricht, Beekdaelen, Voerendaal en Meerssen.

Kijk voor meer informatie en reservering op heuvellandcinema.nl.

Meest gelezen

Gemeenteberichten