Taha Bouders en Lars Offermans in de race om beste amateur-scheidsrechter van 2022 te worden

© ING Image.

Maastricht -

Verenigingsscheidsrechter Lars Offermans (VV Hellas in Klimmen) en KNVB-scheidsrechter Taha Bouders vertegenwoordige Limburg tijdens de eindfase van de landelijke verkiezing van Amateurscheidsrechter van het Jaar.

Uit meer dan negentienduizend stemmen is uit elke provincie één verenigingsscheidsrechter en één KNVB-scheidsrechter afgevaardigd naar de kwartfinaleronde. In de kwartfinale mogen de genomineerde arbiters aan de jury onderbouwen waarom zij de titel verdienen. Een overzicht van alle genomineerde verenigings- en KNVB-scheidsrechters in Nederland is te vinden op www.scheidsrechtervanhetjaar.nl/eindstand.

Halve finale

Van de twaalf provinciewinnaars per categorie gaan uiteindelijk zes verenigingsscheidsrechters en zes KNVB-scheidsrechters door naar de halve finale. Deze halvefinalisten krijgen een bezoek rondom een wedstrijd en worden ook in de praktijk beoordeelt.

Finaledag

Drie scheidsrechters per categorie gaan uiteindelijk door naar de finale op zaterdag 7 januari tijdens de Dag van de FairPlay op de KNVB Campus in Zeist. Zij worden aan een vragenvuur onderworpen door de vakjury bestaande uit Franca Overtoom (assistent-scheidsrechter betaald voetbal), Bas Nijhuis (scheidsrechter betaald voetbal), Marc van Erven (CEO ARAG) en Sjoerd Mossou (voetbaljournalist, columnist en schrijver). De twee uiteindelijke winnaars de award voor Amateurscheidsrechter van het Jaar uitgereikt.

De verkiezing is een initiatief van de KNVB en ARAG. Met de verkiezing vragen beide partijen aandacht voor amateur-scheidsrechters en het belang van eerlijk spel op de Nederlandse voetbalvelden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten