Roda sluit trainingskamp in Turkije af met zege op Engelse Wigan Athletic

© De Limburger

Belek -

Roda JC heeft tijdens het trainingskamp in Turkije een oefenwedstrijd gewonnen tegen Wigan Athletic. De Engelse club, uitkomend op het tweede niveau, werd met 2-1 verslagen.

Maikel Suilen

Roda kwam snel op achterstand in het duel dat geen twee keer 45 minuten duurde, maar vier keer een half uur. Zo kregen beide coaches gelegenheid om veel verschillende spelers langere tijd aan het werk te zien. De Kerkraadse ploeg begon in de sterkst mogelijke opstelling, was in de eerste twee delen de sterkere ploeg en boog via Dylan Vente en Lennerd Daneels de achterstand om in een 2-1 voorsprong.

Penalty

Aanvankelijk bracht de keeper van Wigan redding op de penalty van Vente, maar de spits was alert en schoot de rebound alsnog binnen. De treffer van Daneels, na pakweg 45 minuten spelen, was van grote schoonheid. De buitenspeler kapte zichzelf knap vrij op de rand van de zestien en schoot met links via de onderkant van de lat raak.

Lees ook: Scherp trainen en kleedkamerhumor, in Turkse zon slijpt Roda verder aan elftal: ‘Niveau schiet omhoog deze week’

Het grote wisselen kon daarna beginnen, waarbij Wigan duidelijk betere spelers in het veld bracht. De Engelse ploeg werd sterker, maar Roda bleef overeind, mede door Xander Lambrix die in de slotfase een bal knap van de lijn haalde.

Het duel was de afsluiter van een intensieve trainingsweek in het Turkse Belek. Roda keert vrijdag terug naar Nederland. „Ik heb veel goede dingen gezien. Het is sowieso altijd goed voor het moraal om met een zege af te sluiten”, aldus een tevreden trainer Jurgen Streppel.

Opstelling Roda JC: Nicolas (60. De Boer), Joppen (60. Takidine), Mayer (86. Lambrix), Van de Pavert, Douglas (77. Ali Barak), Bijleveld (85. Sieben), Hartjes (90. Ouaissa), Vossebelt (60. Postema), Van der Heide (60. Limbombe), Vente (90. Yayi Mpie), Daneels (85. Mallahi)

Bekijk hier de nieuwe voetbalpodcast: ‘Roda komt met vlagen sterk voor de dag in oefenduel en gaat Mats Seuntjens nu wel of niet mee op trainingskamp?’ | De Limburger op Trainingskamp

Voetbalpodcast Turkije dag 5. © De Limburger

Gerelateerde berichten

Ander nieuws