Meerssen waarschuwt voor oplichters: ‘Geef nooit zomaar een machtiging’

© ANP / Rob Engelaar

Meerssen
Redactie

In de Meerssen zijn malafide bedrijven actief, die mensen een machtiging afhandig proberen te maken om allerlei zaken voor ze te regelen. Daarvoor waarschuwt de gemeente.

„Daarna laat dit bedrijf niets meer horen, maar hebben ze wel persoonlijke gegevens, met alle gevolgen van dien. Met deze machtiging kunnen criminelen met persoonsgegevens aan de haal gaan en er bijvoorbeeld fraude mee plegen”, waarschuwt de woordvoerder.

Lees ook: Voetbalwereld ideale plek om geld wit te wassen en belasting te ontduiken, stelt criminoloog: ‘Toch kijkt iedereen weg’

Inwoners wordt daarom sterk aangeraden op hun hoede te zijn en mensen die om gegevens vragen niet zomaar op hun blauwe hogen te vertrouwen. „Controleer altijd vooraf goed met welk bedrijf u te maken heeft. Geef nooit zomaar een machtiging.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten