InBeeld Prijs: Kunstwedstrijd voor Nederlanders en Belgen uit Limburg

© ING Image.

Maastricht -

Iedereen uit Nederlands- en Belgisch-Limburg die in de vrije tijd beeldende kunst maakt, kan zich vanaf nu inschrijven voor de InBeeld Prijs 2023.

De InBeeld Prijs is een initiatief van het Huis voor de Kunsten Limburg om niet-professionele beeldend kunstenaars te stimuleren in hun ontwikkeling en de zichtbaarheid van hun werk te vergroten. Alle ingezonden werken, mits ze voldoen aan de wedstrijdvoorwaarden, worden daarom geëxposeerd tijdens één van de regionale voorrondes.

Film en fotografie

Alle beeldende materialen en technieken zijn toegestaan bij deze tweejaarlijkse wedstrijd voor beeldende amateurkunst. Nieuw deze keer is de toevoeging van de disciplines film en fotografie. Daarom een speciale oproep aan amateurfotografen en -videografen om mee te doen. Het thema van de InBeeld Prijs 2023 is ‘nieuwe verlangens’.

Voorrondes en finale

Bij elke regionale voorronde beoordeelt een jury de ingezonden werken op artistieke kwaliteit (oorspronkelijkheid, zeggingskracht en vakmanschap) en verbeelding van het thema. Op basis hiervan worden de winnaars van elke voorronde bepaald. Ook kiezen tentoonstellingsbezoekers bij elke voorronde een publiekswinnaar.

De voorrondes vinden plaats in Genk (België), Tongeren (België), Venlo, Weert, Sittard-Geleen, Roermond en Kerkrade. De werken van de voorrondewinnaars worden van zaterdag 1 tot en met zondag 23 juli tijdens de finale-expo in Genk (België) nog eens tentoongesteld. In de periode van de finale-expo worden de winnaars bekendgemaakt.

De hoofdprijs van InBeeld is een geldbedrag van 250 euro. Daarnaast is er een tweede prijs van 150 euro en een derde prijs van 100 euro.

Amateurkunstenaars die de uitdaging aan willen gaan kunnen zich tot en met vrijdag 31 maart 2023 inschrijven via www.hklimburg.nl/inbeeld.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten