Wie op wintersport gaat, moet flink in buidel tasten: prijs voor skipas met 10 procent omhoog

© Getty Images/Image Source

Maastricht -

Wie op wintersport gaat deze winter moet flink in de buidel tasten. Niet alleen de reis en het verblijf zijn duurder geworden, ook de skipassen. Tegelijk kan het per oord enorm verschillen wat je betaalt.

Koen Nederhof

Dat merkt vakantiehuizengigant Belvilla, dat 160 skioorden met meer dan 40 kilometer aan piste tegen het licht heeft gehouden. Met name in Frankrijk en Slovenië vallen de prijzen mee, terwijl Zwitserland juist de hoofdprijs vraagt. Oostenrijk en Italië zitten met gemiddelde prijzen van een kleine 300 euro voor een weekje skiën in de middenmoot.

De goedkoopste optie is het skigebied Alpe du Grand Serre, waar je voor zes dagen skiën 141 euro betaalt. Het Sloveense Pohorje vraagt 159 euro voor een skipas voor een volwassene. Een schril contrast met het Zwitserse Crans Montana, waar liefst 470,23 euro moet worden neergelegd voor zes dagen sneeuwpret.

Energieprijs

De skipassen zijn dit jaar over de hele linie fors in prijs gestegen. In de Alpenlanden zijn de prijzen gemiddeld zo’n 10 procent omhoog gegaan, voornamelijk door de enorm gestegen energiekosten. Ook zijn de prijzen van een hotelkamer vaak flink omhoog gegaan, en zijn de prijzen in restaurants ook nog eens gestegen.

Jaarlijks gaan zo’n 1,8 miljoen Nederlanders op wintersportvakantie. Ruim de helft daarvan gaat naar Oostenrijk, al is ook Frankrijk in trek. Veel mensen weken vorig jaar uit naar Frankrijk, omdat Oostenrijk plots een booster verplicht stelde om het land binnen te komen. Toch merkt Belvilla dat in de kerstvakantie weer volop in Oostenrijk wordt geboekt.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws