Eerste sneeuw verwacht in Limburg bij waterkoud weer

Foto ter illustratie. © ANP

Het winterse weer brengt maandag naar verwachting de eerste sneeuw naar Limburg.

Redactie

Na een koude nacht kan in de hogere gebieden in Zuid-Limburg sneeuw blijven liggen. Meteo Limburg verwacht 1 tot 3 centimeter sneeuw met gladheid; ook maandagochtend.

In de nacht van zondag op maandag zijn er in de hele provincie perioden met lichte regen en in Zuid-Limburg en deels Midden-Limburg valt (natte) sneeuw.

Waterkoud

Maandag is het een bewolkte dag. Er zijn lange perioden met lichte (mot)regen en in Zuid-Limburg ook lichte sneeuw, zo verwacht het KNMI. Geleidelijk wordt het droger. Het wordt in de hoogste gebieden maximaal 2 graden met kans op mist. Elders worden maximumtemperaturen bereikt van 3 à 4 graden. Door een matige noordoosten- tot noordenwind voelt het waterkoud aan.

Lees ook: In de kou met je nieuwe airco: ‘Mensen denken dat ze zo de hele hut kunnen verwarmen’, waarschuwen Limburgse leveranciers

Archiefbeeld: sneeuw in de Limburgse heuvels. © ANP

Lees ook: Eerste sneeuw gevallen in Belgische Ardennen: ‘Sneeuw blijft liggen’

Dinsdag wordt het wat minder koud. Heel lokaal kan zelfs de zon even doorbreken. Het wordt 4 of 5 graden in Limburg tot ruim 7 graden aan de westkust. Woensdag kan af en toe een winterse bui vallen.

De dagen daarna wordt het kouder dan gemiddeld. Overdag is het vaak 2 tot 4 graden en ’s nachts kan het vooral in het binnenland licht vriezen. Het is wisselvallig weer met wolkenvelden, enkele buien en soms wat zon. De buien zijn winters met behalve regen af en toe ook hagel of wat natte sneeuw.

Gemiddeld is het deze tijd van het jaar 6 tot 8 graden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten