Video: Ook in Weert, Roermond en Venlo gaan Marokkaanse voetbalfans feestend de straat op na overwinning op Spanje

Marokkanen vieren feest in Roermond. © De Limburger

Weert / Roermond / Venlo -

Dinsdagavond zijn Marokkaanse voetbalsupporters ook in Limburg de weg op gegaan om de overwinning op Spanje te vieren.

Redactie

In Weert was het druk op het Stationsplein, maar ook in de wijk Donderberg in Roermond hingen Marokkaanse vlaggen uit claxonnerende auto’s. In Venlo had de menigte zich al toeterend en (zwaar) vuurwerk afstekend verzameld op het Stationsplein. De rotonde voor het station stond lange tijd muurvast. De politie sloot daarop de Burgemeester Van Rijnsingel af en leidde het verkeer door de stationstunnel.

Eerder dinsdagavond versloeg Marokko het Spaanse elftal op het WK voetbal in Qatar. Na een zinderende penaltyreeks kwamen de Marokkanen als winnaar uit de strijd. Door de winst dendert het elftal van coach Hoalid Regragui door naar de kwartfinale. Marokkaanse voetbalfans gingen de straat op om dit resultaat te vieren. Dit deden zij met vuurwerk, fakkels, en getoeter. Ook reden de feestende fans in een stoet door de straten.

Feestende voetbalfans in Weert. © AS Media

De avond verloopt in de Limburgse steden voor zover bekend relatief rustig en zonder problemen, op een enkele verkeersstremming na.

Randstad

In grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag hangt wel een gespannen sfeer na de stunt van het Marokkaanse elftal. Op meerdere plekken moest de ME ingrijpen of werd een noodbevel afgekondigd. „Er wordt op auto’s gedanst en zwaar vuurwerk afgestoken. Er wordt gericht met vuurwerk naar hulpverleners, trams en bussen gegooid”, aldus de politie Amsterdam.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten