Nederlanders googelden afgelopen jaar veel over The Voice, Nienke Wijnhoven en Gino

Fragment van de aflevering van BOOS over The Voice of Holland. © ANP / ANP

Nederlanders hebben in het afgelopen jaar veel informatie over de misstanden bij The Voice of Holland opgezocht op Google. Het onderwerp voert het jaaroverzicht van de zoekmachine aan.

Redactie

Zo googelden mensen naar Jeroen Rietbergen en Ali B., twee prominente mensen die achter de schermen van het programma over de schreef zouden zijn gegaan. Ook wilden ze meer weten over Nienke Wijnhoven uit Horst, een van de vermeende slachtoffers en over BOOS, het onlineprogramma dat de misstanden bij The Voice aan het licht bracht.

Nienke Wijnhoven uit Horst werd veel gegoogeld door Nederlanders. © Tabitha Bruin

Lees ook: Limburgse deelneemster The Voice totaal niet verbaasd: ‘Op die manier achterhaalde Jeroen je 06-nummer en begon het appen’

Grootste verandering

Google berekende voor de ranglijst, die woensdag is gepubliceerd, niet naar welke onderwerpen het meest gezocht werd. In dat geval zou de lijst namelijk elk jaar worden aangevoerd door termen als ‘vacature’. In plaats daarvan onderzocht Google bij welke zoekopdrachten de grootste verandering te zien was.

Nederlanders zochten ook veel op andere mensen die in opspraak zijn geraakt, zoals Lil’ Kleine, Glennis Grace, Marc Overmars, Johan Derksen en Matthijs van Nieuwkerk. Ook veel bekende mensen uit het buitenland werden om die reden gegoogeld, zoals Johnny Depp, Amber Heard en Will Smith.

Gino

Ook naar mensen die afgelopen jaar zijn overleden, werd veel gezocht. In de top van die lijst staan de Britse koningin Elizabeth en weerman Piet Paulusma. Verder wilden mensen meer weten over de overleden Marokkaanse kleuter Rayan en de omgebrachte Gino uit Kerkrade.

Lees ook: Hoofdvragen rondom moord op Gino (9) beantwoord, maar de puzzel is nog altijd niet compleet

Ander Nieuws