Wouter Toussaint uit Kerkrade naar nieuwe continentale wielerploeg TDT-Unibet Cycling Team

Wouter Toussaint met Hugo Haak. © TDT-Unibet.

Kerkrade -

Wouter Toussaint maakt vanaf komend seizoen deel uit van het nieuw geformeerde TDT-Unibet Cycling Team. De 18-jarige Kerkradenaar, dit jaar uitgeroepen tot talent van het jaar, is een van de twaalf renners die een contract hebben gekregen.

Tom van der Wilt

Wouter Toussaint reed dit jaar bij de junioren een aantal prima uitslagen bij elkaar en wordt gezien als een van de grootste Nederlandse wielertalenten. Zo won hij dit jaar de Omloop van de Maasvallei in Buchten. Hij kwam dit jaar uit voor het team van Watersley.

De nieuwe wielerploeg is opgezet door wielrenner Bas Tietema, de man die met zijn YouTube-serie genaamd Tour de Tietema tijdens de afgelopen edities van de Tour de France veel aandacht op zich vestigde en in 2021 zijn eigen wielerploeg Tour de Tietema Cycling Team oprichtte. Daar is nu met het Zweedse Unibet een grote sponsor voor gevonden.

Hugo Haak, oud-bondscoach van Nederland bij het baanwielrennen wordt sportief directeur en oud-prof Rob Harmeling wordt ploegleider. TDT-Unibet Cycling Team maakt deel uit van het continentale circuit, maar wil op termijn de stap maken naar de WorldTour, het hoogste niveau van het wielrennen.

Gerelateerde berichten

Ander nieuws