Groothandels Makro kampen met cyberaanval

Klant bij de Makro in Nuth. © De Limburger

AMSTERDAM -

Groothandelsketen Makro is slachtoffer geworden van een cyberaanval, meldt de Nederlandse divisie van het bedrijf op Twitter. Via hetzelfde platform stellen klanten vragen over haperende systemen bij de groothandels.

ANP

Uit de tweets blijkt dat Makro International en het Duitse moederbedrijf Metro zijn getroffen door de cyberaanval. Dit levert in Nederland onder andere problemen op met de verspreiding van reclamefolders. Een klant klaagt op Twitter ook over problemen toen hij met zijn creditcard probeerde te betalen.

Volgens het Belgische vakblad Retail Detail kampen Makro en Metro al sinds eind november met de cyberaanval, na een eerdere aanval in oktober. Het nieuwsmedium stelt dat de online kassasystemen en de bezorgdienst platliggen. In België lukt het ook niet om kortingen aan te passen, wat lastig is vanwege de opheffingsuitverkoop door een faillissement.

Moederbedrijf Metro zegt later met een toelichting te komen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws